NL FR ENG DE

Wie zijn we

Sinds 1914

Ons verhaal begint in 1914 met Pierre PIONNET. Hij was glasblazer en de oprichter van ons bedrijf. Gevestigd in Schaarbeek, specialiseerde hij zich in het maken van glaswerk voor laboratoria.

Toen hij in 1936 met pensioen ging, nam Léon PIERRE, een van zijn klanten, zijn atelier over. Het bedrijf verhuisde bij die overname naar hartje Brussel. Léon PIERRE wou zijn activiteiten in de ziekenhuissector verder ontwikkelen en besloot daarom zijn handel in farmaceutische producten uit te breiden door een glasblazerij aan zijn activiteiten toe te voegen.

Mijn vader, Gustave PIERRE, begon in 1940 te werken in het atelier van zijn oom Léon. Daar deed hij steeds meer ervaring op en na verloop van tijd schopte hij het tot ploegbaas. In 1968 nam hij de zaak over en verplaatste hij het bedrijf naar de Courtoisstraat 14 in Molenbeek.

1 juli 1985, een nieuwe opvolger: daar was ik dan… Emmanuel PIERRE. Investeren werd het nieuwe sleutelwoord. Daarvan getuigde de aankoop van draaitafels, ovens en branders met een hogere vuursterkte, enz., wat onder andere de bewerking van grotere diameters mogelijk maakte. In die periode begon mijn werkelijke glasblazersopleiding onder leiding van mijn vader en bevriende glasblazers.

Mijn vrouw, Sonia RUYMAEKERS, die mee in de zaak stapte, kreeg dezelfde opleiding. In 1999 verenigden wij ons om de vennootschap PIERRE E. bvba op te richten. Op die manier werd de continuïteit van het bedrijf verzekerd en waren er financiële middelen om verder te groeien.

Deze veranderingen zorgden ervoor dat onze ruimtes al snel veel te krap werden, waardoor we in mei 2003 naar onze huidige locatie verhuisden, namelijk de Hellestraat 30 in Vilvoorde. Deze nieuwe locatie voorkwam dat onze productiecapaciteit verzadigde en we konden tevens het potentieel van onze machines maximaliseren. Op die manier werkten we aan de verwezenlijking van ons belangrijkste doel, namelijk op een constante wijze blijven groeien.

En ons verhaal stopt hier niet, want de opvolging voor de toekomst is verzekerd. Mijn dochters Virginie en Stéphanie PIERRE vervolledigen sinds 2010 het team. Mijn derde dochter, Mélanie PIERRE, is op haar beurt in 2017 in het bedrijf gestapt. Met hen gaat de 5de generatie in de zaak aan de slag. Zo blijven we, ook in de toekomst, ingaan op de nieuwe uitdagingen die onze klanten en partners ons voorschotelen.

Emmanuel PIERRE


Ons Team