NL FR ENG DE

Koudbewerking

De koudbewerking wordt hoofdzakelijk uitgevoerd met behulp van diamanten gereedschap, schuurpapier en slijppoeder, alsook met een diamantglaszaag. Deze instrumenten stellen ons in staat om gewoon glas even goed te bewerken als borosilicaatglas of kwartsglas.
We kunnen zeer diverse bewerkingen uitvoeren: snijden, zagen, doorboren, slijpen, uithollen, polijsten, enz. Deze verschillende werkwijzen, die ons in staat stellen om diverse kijkglazen voor industrieel gebruik te vervaardigen, kunnen een aanvulling zijn bij het glasblazen voor de voorbereiding of afwerking van artikelen die door verhitting bewerkt werden.

Voorbeelden

Glazen stop NS45/20m

Op vraag van een klant, hebben we deze stop uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.) gefabriceerd. Hiervoor hebben we de slijpstukken NS14/15f zo kort mogelijk op de NS45/20m geplaatst.
Dit voorbeeld toont onze capaciteit aan om koudglasbewerkingen uit te voeren voor de vervaardiging van conische of andere aansluitingen. Op deze manier kunnen we de productie van verscheidene bestellingen garanderen.

Gezandstraalde glazen stolp uit geblazen glas

Na de vervaardiging van deze stolp uit borosilicaatglas, hebben we drie gaten geboord in de flens en de stolp inwendig gezandstraald. Zo wordt de indruk gewekt dat de stolp gemaakt is van opaalglas.

Gezaagde glazen buissegmenten (halve cilinders)

We kunnen op aanvraag buizen uit borosilicaatglas, gewoon glas of kwartsglas zagen in elke vorm, zowel in de lengte, schuin afgezaagd. De randen kunnen geslepen of vlamgepolijst afgeleverd worden.

Glazen wereldbol

Deze geblazen en gezandstraalde wereldbol uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.) is het resultaat van de samenwerking met een klant. Deze wenste een prestigieus geschenk te laten vervaardigen.

 

Kijkglazen

We kunnen in ons atelier kijkglazen uitsnijden in gewoon glas, borosilicaatglas, kwartsglas, vitrokeramisch glas, enz.
Deze artikelen kunnen ook in gehard glas geleverd worden.

Kijkglas uitsnijdingen

We kunnen in ons atelier kijkglazen uitsnijden in gewoon glas, borosilicaat glas, kwartsglas, vitrokeramisch glas, enz.
Deze artikelen kunnen ook gehard geleverd worden.

Uitgesneden doorboorde en gezandstraalde glazen vormen

We kunnen in ons atelier kijkglazen uitsnijden uit gewoon glas, borosilicaatglas, kwartsglas, vitrokeramisch glas, enz.
Deze artikelen kunnen ook gehard geleverd worden.

Zagen van een glazen buis uit borosilicaatglas 3.3

Op vraag kunnen wij buizen doorzagen uit borosilicaatglas (type DURAN, PYREX, enz.), gewoon glas of kwartsglas.
Ter informatie: we kunnen deze buizen eveneens met hoek uitsnijden.

Gat boren in een glazen buis

Dit voorbeeld toont een glazen buis, waar we in de aansluiting een gat hebben geboord. Het gebruik van een diamantboor maakte dit mogelijk.
We zouden graag uw aandacht willen vestigen op het feit dat het glaswerk geen barsten of zwarte vlekken, afkomstig van de vlam, vertoont.

Vervaardiging van kijkglas

We kunnen in ons atelier kijkglas uitsnijden uit gewoon glas, borosilicaatglas, kwartsglas, vitrokeramisch glas, enz.
Deze artikelen kunnen ook in gehard glas geproduceerd worden.

Glaswerk voor de verlichtingsindustrie

Vervaardiging van glaswerk volgens plan of model voor lampen, staanlampen, kroonluchters, verlichting, enz.
Het glas kan aan de binnenkant of aan de buitenkant gezandstraald worden of langs beide kanten om zo het opaline-effect te verhogen.

Glazen ballonnen

Vervaardiging van glazen ballonnen voor lampen (VERLICHTINGSINDUSTRIE). Het glas kan aan de binnenkant of aan de buitenkant gezandstraald worden of langs beide kanten om zo het opaline-effect te verhogen.

Hittebestendig kachelglas

Vitrokeramische platen (ROBAX, PYROCERAM, VISION, enz.) en platen uit borosilicaatglas 3.3 kunnen bij ons bewerkt worden.
Zo kunnen wij platen vervaardigen die worden uitgesneden op de gewenste maten van de klant, om zo de gebroken plaat te vervangen. Zulke hittebestendige platen zijn geschikt voor uw open haard, gasradiatoren, braadspit, halogeenlampen, enzovoort.

Vaas met platte bodem en semi-zandstraling

Deze glazen vaas werd vervaardigd volgens de criteria van een designer. Het verschil in intensiteit van de zandstraling werd gecreëerd door bij de zandstraling gebruik te maken van verschillende korrelgroottes.