NL FR ENG DE

Herstellingen

Artikelen uit glas of kwartsglas hebben als voordeel dat ze hersteld of vervormd kunnen worden zonder hun eigenschappen te verliezen. Daarbij zal de klant geld kunnen uitsparen als hij ervoor opteert om zijn gebroken stuk te laten herstellen. Dit is veel voordeliger dan de aankoop van volledig nieuw glaswerk.
Wat antieke artikelen betreft, geldt niet hetzelfde, aangezien hierbij de authenticiteit van het stuk bewaard moet blijven.
Ons bedrijf is in staat om barometers en thermometers met kwik of alcohol te herstellen, om glazen stukken te reproduceren bestemd voor een zilveren montuur, alsook glaswerk te maken voor kroonluchters, wereldbollen, enz.

Voorbeelden

Herstelling van de hals van een kolf van 50 liter

Herstelling van de hals DN100 (binnendiameter 100 mm) van een kolf uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.) van 50 liter.

Vervaardiging van een blauwe glazen vaas voor de herstelling van een antiek voorwerp

We hebben een zoutvaatje gerestaureerd uit volledig blauw getint glas, vanaf het zilveren frame van de klant.

Herstelling van een vlak slijpstuk

Voor dit stuk met dubbele wand hebben we het gebroken vlakke slijpstuk moeten bewerken. De diameter van het slijpstuk bedraagt 55 mm en de dikte 9 mm.

Herstelling van een oude glazen lamp

Herstelling van een oude glazen lamp volgens plan. Vertrekkende van het gebroken model hebben we een nieuw glaswerk kunnen vervaardigen en hierop de oorspronkelijke tekening van deze oude olielamp gezandstraald.

Herstelling thermometer

Wij kunnen de capillairbuis van een thermometer reproduceren. Deze kan gevuld worden met rode of blauwe alcohol of met kwik.