NL FR ENG DE

Graduatie

Deze term houdt diverse procedés in om markeringen van verschillende kleuren aan te brengen op de oppervlakte van glaswerk. Deze procedés zijn de gravure, de zeefdruk, het aanbrengen van voorgedrukte film, enz. Op deze manier kunnen we glazen artikelen leveren met een volumetrische markering, onder de vorm van een graduatiestreepje, maar eveneens met een stuk tekst, een logo of een symbool. Dankzij een thermisch procedé, waarbij de afdrukken fusioneren met het glazen oppervlak, zullen deze onuitwisbaar zijn.

Voorbeelden

Gegradueerde buret met isolerend omhulsel

Deze gegradueerde buret uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.) werd gefabriceerd op basis van de schets van een klant.

Graduatie van cilindrische maatbekers

Op de foto hiernaast kan u de verschillende fasen voor de graduatie van glaswerk zien.
Deze fasen zijn met behulp van een elektronisch apparaat mogelijk. Dit apparaat stelt ons nl. in staat om met de grootste precisie een volume gedistilleerd water aan 20°C te gradueren.
Eerste fase: een volume water met een streepje aanduiden. In dit voorbeeld: 50 ml.
Tweede fase: een volume water met een streepje aanduiden. In dit voorbeeld: 500 ml.
Derde fase: een decalcomanie aanbrengen, die perfect past tussen de twee aangeduide  strepen.
Vierde fase: nadat de maatbekers in de oven hebben gestaan op een hoge temperatuur, is het zilverzout, dat gebruikt wordt om de decalcomanie op het glas aan te brengen, ingedrongen in de oppervlakte van het glas, waardoor de graduatie onuitwisbaar is.
Met het gebruik van andere mineralen kunnen er andere kleuren verkregen worden.

Graduatie van een reactor DN100

Na de vervaardiging van deze reactor uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.), hebben we het op basis van een plan van de klant gegradueerd (1000 ml 50/1).

Productie van cilindrische maatbekers van 250 ml

Deze cilindrische maatbekers uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.) werden vervaardigd op basis van een schets van een klant. Het gaat hier over een speciale graduatie van 250 ml 2/1. Bovendien draagt elk stuk zijn eigen nummer en is het voorzien van een NS29/32f aansluiting.

Cilindrische en gegradueerde ampullen uit borosilicaatglas 3.3

Maatwerk van gegradueerde ampullen met een drukcompensatiebuis van drie en vijf liter. De klant wenste een beperkte hoogte door de beschikbare ruimte.