NL FR ENG DE

Glaswerk uit kwartsglas

We bewerken kwartsglas vanaf buizen of platen die aan de tafel of aan de draaibank verwerkt zullen worden. Dankzij zijn zeer lage uitzettingscoëfficiënt biedt kwartsglas een uitstekende weerstand tegen plotselinge temperatuurstijgingen, wat een gebruik tot 1300 °C mogelijk maakt.
In ons atelier maakt de glasblazer gebruik van een brander die een temperatuur kan bereiken van 1700°C tot 2100°C. Hierdoor kan enerzijds de materie vervormd, verplaatst of gefusioneerd worden, naargelang de wens van de klant, en anderzijds kan er een grote hoeveelheid en diversiteit aan artikelen vervaardigd worden, verschillend in vorm en gebruik.

Voorbeelden

Wasflesbuis uit kwartsglas

Vervaardigd aan tafel met behulp van een brander en volgens het plan van de klant.

Steelpan uit kwartsglas met een buitendiameter van 180 mm

Deze steelpan uit kwartsglas werd vervaardigd aan de draaibank. De vervaardiging gebeurde op basis van het model van de klant  .
Verschillende modellen met een buitendiameter van 60 tot 180 mm werden vervaardigd door het samenbrengen van de buis en de plaat uit kwartsglas. Op die manier is de bodem perfect plat en de binnenhoek zo recht mogelijk.

Smeltkroes uit kwartsglas

Vervaardiging van een smeltkroes uit kwartsglas met een diameter van 60 mm, op basis van de schets van een klant.

U-buizen uit kwartsglas

Deze vier verschillende U-buizen uit kwartglas werden aan de werktafel vervaardigd op basis van een tekening van een klant. Deze U-buizen bevatten een filtrerende schijf met een poreusheid van 10 tot 16 micron en een buis fungerend als thermische sonde.

Ronde bodem buis uit kwartsglas

Vervaardiging volgens plan van twee in elkaar passende buizen met ronde bodem uit kwartsglas met DN80 en DN40 standaardaansluitingen. Dit glaswerk wordt gebruikt in semi-industriële installaties.

Aquarium uit kwartsglas

Door verschillende glazen kwartsplaten aan elkaar te lassen, kunnen we aquaria uit kwartsglas van allerlei afmetingen vervaardigen.