NL FR ENG DE

Glaswerk uit borosilicaatglas 3.3

Wij bewerken geen ruw materiaal, zoals pasta in fusie, maar wij vertrekken van buizen en halffabricaten uit diverse glassoorten, die later aan de werktafel of aan de draaibank verwerkt zullen worden tot een afgewerkt product.
In ons atelier maakt de glasblazer gebruik van een brander die een temperatuur kan bereiken van 1200°C tot 1500°C. Hierdoor kan de materie vervormd, verplaatst of gefusioneerd worden, naargelang de wens van de klant. Door deze manier van bewerken, kan een grote hoeveelheid en diversiteit aan artikelen vervaardigd worden. Deze verschillen in vorm en gebruik zijn slechts afhankelijk van waar onze creativiteit ons brengt.

Voorbeelden

Opstelling van een reactor DN200

Bij de vervaardiging van een reactor uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.) met een binnendiameter van 200 mm aan de draaibank, lassen wij er een laterale buis met schroefverbinding GL18 aan. De bedoeling van deze buis is om koelwater of verwarmd water tussen de dubbele wand te laten circuleren. Tijdens het lassen, moet de temperatuur van de reactor permanent 500°C bedragen, opdat de reactor niet zou springen door thermische spanningen.

 

Opstelling van een reactor DN200

Bij de vervaardiging van een reactor uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.) met een binnendiameter van 200 mm aan de draaibank, lassen wij er een laterale buis met schroefverbinding GL18 aan. De bedoeling van deze buis is om koelwater of verwarmd water tussen de dubbele wand te laten circuleren. Tijdens het lassen, moet de temperatuur van de reactor permanent 500°C bedragen, opdat de reactor niet zou springen door thermische spanningen.

 

Deksel DN150 met twee aansluitingen GL18

Deksel uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.), 180 mm diameter, 9 mm  dikte en met twee aansluitingen met schroefverbinding GL 18

Deksel DN150 met drie aansluitingen GL32

Deksel uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.), 180 mm diameter, 9 mm dikte en met drie aansluitingen met schroefverbinding GL32.

Doos met glaswerk voor de les chemie

Deze doos met glaswerk uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.) met standaardschroefverbindingen maakt de opstelling voor demonstraties mogelijk in het kader van de les chemie in het academisch onderwijs.
Voor deze doos hebben we een verpakking laten maken die het mogelijk maakt om alle verschillende onderdelen gemakkelijk op te bergen. Ze bestaat uit verschillende compartimenten die dezelfde vorm hebben als het stuk zelf. De doos bevat: kolven met één of drie halzen, een Liebig-koeler, een Hempelkolom, een roerstaaf, een distillatieverbindingsstuk, enz.

Glazen reactor met dubbele wand DN60

Deze reactor met dubbele wand uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.), is het resultaat van een samenwerking met een klant. Deze zag dit prototype gerealiseerd worden na overleg over de technische mogelijkheden in ons atelier en na ons informatie te hebben gegeven over alle technische eisen (o.a.: temperatuur en volume) die volgens hem van belang waren voor de optimale werking van deze reactor.
In de binnenste buis hebben wij een glazen plaat gelast met een dikte van 5 mm en gaten met een diameter van 3 mm. De buitenste buis met laterale uitgang maakt een complete lediging van de binnenste buis mogelijk. Een plat deksel, gefabriceerd vanuit een glazen plaat met een dikte van 5 mm, zorgt ervoor dat we de totale hoogte van het stuk kunnen beperken.

Laswerk van glas en metaal

Glazen ampul uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.), geproduceerd volgens  het plan van een klant. Hierbij werd een elektrode uit wolfraam in de bodem van het glaswerk gelast.

Laswerk van glas en metaal

Apparaat met een plaat uit gesinterd glas en platina-elektroden.
Vervaardigd uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.), volgens het plan van een klant.

Glazen houders voor monsters

Productie van deze houders uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.) op vraag van een klant en in functie van drie criteria: het volume, de grootte van de monsters, te plaatsen in het onderstel, en het aantal monsters.

Reflux bovenstuk

Gefabriceerd uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.) op basis van het door de klant zelf vervaardigde model.
Dit stuk bevat: een koeler met dubbele wand en dubbele spiraal met een buitenste gedeelte met dubbele wand, luchtdicht, gealuminiseerd en met doorzichtig, niet-gealuminiseerd venster. Aan de zijkant bevindt zich een koeler met hoek, met een zuiger, die als ventiel dient, aangevoerd door een elektromagneet, om de reflux in de kolom te regelen. We hebben conische aansluitingen gebruikt met een RODAVISSsysteem. Hierdoor zal de afdichting bij de opstelling optimaal zijn. Zo wordt er vermeden dat het glas zou springen, bij het afbreken van die aansluitingen.

Tafelwerk

Voorbeeld van tafelwerk met een tafelbrander en een handbrander.
Glaswerk uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.) dat vervaardigd werd op basis van een schets van een klant. Op de foto last de glasblazer een laterale buis op een Erlenmeyer van 500 ml.

Vervaardiging aan de draaibank van een reactor met dubbele wand DN200

Vervaardiging van een reactor uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.) van DN200 (binnendiameter van 200 mm) volgens de schets van een klant.
In het geval van deze manipulatie vereisen het volume, het gewicht en de verhittingsgraad  dat het stuk aan de draaibank vervaardigd wordt.

Glazen reactor met dubbele wand DN120 (binnendiameter 120 mm)

Deze reactor met dubbele wand uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.), werd vervaardigd op basis van een model van onze klant.

Conwaycel voor de celkweek

Dit is een cilindrische vorm uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.) met een diameter van 112 mm en een hoogte van 13 mm en met twee concentrische delen.

Productie van een flens met groef

Met een glazen buis uit BORO 3.3 kunnen we een flens van 60 tot 300 mm met een groef vervaardigen.
Dit heeft twee voordelen: ten eerste is er geen lassing tussen de buis en de flens. Ten tweede kunnen deze flenzen vanaf alle diameters van standaardbuizen vervaardigd worden, ongeacht de wanddikte.
Bijvoorbeeld: DN100, vanaf een buis met een diameter van 120mm en een wanddikte van 9mm.
Voor de diameter DN300, geen standaardafmeting, kan eveneens de INOX sluiting worden geleverd.

Aquarium uit borosilicaatglas 3.3

Door verschillende platen uit borosilicaatglas aan elkaar te lassen, kunnen we een aquarium vervaardigen met afmetingen naar keuze. Dit aquarium kan enkel- of dubbelwandig gemaakt worden. Het kan ook voorzien worden van glazen buizen met schroefdraad.
Hier een voorbeeld van een aquarium met deksel.

Soxhlet

We kunnen Soxhlet-apparaten vervaardigen, dit volgens standaardafmetingen of op maat gemaakt. In dit voorbeeld: volume 125 ml, met mannelijke aansluiting NS45/40 en vrouwelijke aansluiting NS24/29.

Designlamp

Dit glaswerk werd gemaakt in het kader van het eindejaarsproject van designer Quentin De Coster – Design Studio.

Glazen aquaria uit borosilicaatglas 3.3

We zijn in staat om aquaria van allerlei afmetingen te vervaardigen dankzij het aan elkaar lassen van glazen platen. Deze aquaria kunnen enkel- of dubbelwandig zijn en voorzien worden van buizen met schroefdraad. Op deze foto ziet u aquaria uit borosilicaatglas met en zonder deksels. De hoogtes variëren van 100 tot 600 mm.


Geschenk

Op de foto ziet u een decanteerfles met houder. Deze houder werd vervaardigd door verschillende glasplaten aan elkaar te lijmen en werd versierd met een gepersonaliseerde gegraveerde boodschap.

Hangers uit zilver en glas

Dit is een ontwerp van Sophie Heymans, Conceptual jewelry designer. Wij leverden het glas voor deze hangers.  Elk stuk is uniek.

Aanpassing van glaswerk

De reactor op deze foto werd naar de specifieke gebruiksvoorwaarden van de klant aangepast. We voegden een brug toe met een driewegkraan met een gasfilter en een tangsysteem voor een hermetische afsluiting toe.

DN100-deksel met aansluitingen en GL18

DN100-deksel uit borosilicaatglas 3.3 (type DURAN, PYREX, enz.) met een dikte van 19mm en 5 NS45/40f-aansluitingen + 4 GL18 schroefdraden.