NL FR ENG DE

Coating van glaswerk

In functie van de uiteindelijke toepassing van het glaswerk, kunnen wij op verschillende manieren het glasoppervlak behandelen:

  • Coating: het aanbrengen van een elastische laag uit TEFLON, PVC of een andere materie. Deze laag zal de gebruiker beschermen tegen glasscherven of de inhoud, in geval van glasschade. We kunnen verschillende coatings aanbieden in functie van de gebruikstemperatuur, de chemische weerstand of andere vereisten.
  • Niet-actinisch: het aanbrengen van een thermische laag die bestaat uit een bruin doorzichtig vernis. Dit type bekleding beschermt de inhoud tegen straling, die fotochemische reacties kan veroorzaken.
  • Zilverlaag: het aanbrengen van een lichtdichte en zilveren oplossing op de dubbele wand van het glaswerk. Dit zorgt voor een betere thermische (warm of koud) en optische isolatie.

Voorbeelden

Glazen cilinders

Indien gewenst kunnen we het glaswerk bekleden met een TEFLON COATING.

De COATING die wij gebruiken heeft meerdere voordelen:
- Het glaswerk krijgt een voortreffelijke mechanische weerstand. De bekleding wordt zo aangebracht dat ze een uitstekende aanhechting op het glas heeft. Bovendien behoudt de bekleding haar elastische kwaliteiten. Zo wordt de verspreiding van de inhoud in geval van schade vermeden: de inhoud kan opgevangen worden en de veiligheid van de gebruiker is gegarandeerd.
- De COATING heeft een goede hitteweerstand. De maximale gebruikstemperatuur bedraagt 260°C.
- De bekleding is transparant, hierdoor behoudt het glaswerk zijn voornaamste kenmerk.
- De oppervlakte van de COATING is volledig droog. Zo wordt vermeden dat stof zich eraan vasthecht.
- Elk mogelijk glaswerk kan bekleed worden met deze COATING, ongeacht de vorm.

Op de foto ziet u cilinders van 2000ml en 3000ml, die gegradueerd en bedekt zijn met een laag COATING TEFLON (PTFE).

Niet-actinische bekleding op een dubbelwandige reactor

Op aanvraag van de klant, hebben we een dubbelwandige reactor met een DN200-deksel vervaardigd. Opdat het glaswerk beter bestand zou zijn tegen uitwendige straling, hebben wij hierop een niet-actinische, bruine en doorzichtige laag aangebracht.

Thermo flacons

Deze Thermo-flacons zijn een mooi voorbeeld van oppervlaktebekleding op glaswerk. We hebben namelijk een ondoorzichtige zilveroplossing aangebracht in de dubbele wand en deze vervolgens vacuüm getrokken. Dit heeft een betere thermische isolatie (warm of koud) tot gevolg. Op de foto ziet u de montage van dit glaswerk in een beschermende verpakking om zo het transport te vergemakkelijken.