NL FR ENG DE

Welkom bij Pierreglas.be

PIERRE E. BVBA is een glasblazerij die al actief is sinds 1914 en die bestuurd wordt door M. Emmanuel PIERRE en zijn echtgenote Mevr. Sonia RUYMAEKERS, beiden glasblazers van beroep.

Binnen de glasindustrie komen wij pas op het einde van het productieproces als producent van afgewerkte producten. De grondstoffen die wij gebruiken zijn onder andere glazen buizen, staven, platen, geblazen en geperst glas. Deze kunnen uit gewoon glas, uit borosilicaatglas 3.3 of uit kwartsglas bestaan. In ons atelier bewerken wij deze semi-afgewerkte producten zowel warm als koud om zo tot de eindproducten te komen, die volgens plan of aan de hand van een model worden vervaardigd. Elk vervaardigd stuk wordt in ons informaticasysteem opgeslagen (onderdelen, plan en werkwijze). Dit stelt ons in staat het stuk makkelijk te reproduceren, mocht de klant dit ooit wensen.

Wij zijn geen "glasverkopers", maar "glasbewerkers", die hun vakkennis tot uw dienst stellen. Wij staan steeds klaar om u te helpen bij het zoeken naar de beste oplossing voor de verwerking van glas of kwartsglas voor uw eigen specifieke gebruik.

Onze klanten werken in de chemische, farmaceutische, nucleaire en biochemische industrie, de metaalindustrie, de olieproductie, de biersector, de zuivel- en voedselindustrie, de textiel-, reclame- en verlichtingssector. Wij leveren eveneens aan hogescholen, universiteiten, onderzoekslaboratoria, ziekenhuizen, handelaars van laboratoriumuitrusting of industriƫle producten, machinefabrikanten, de horeca, de aromatherapie, kunstenaars en nog vele anderen.

U zal op deze website allerlei voorbeelden vinden van de verschillende producten die wij vervaardigen en van de diensten en toebehoren die wij hieraan kunnen toevoegen. Er is eveneens technische literatuur over de verschillende soorten glas, kwartsglas en andere materialen die PIERRE E. u aanbiedt. Tot slot kunnen de nieuwsgierigen onder jullie het atelier een virtueel bezoek brengen en er de verschillende bewerkingen ontdekken.

Aarzel niet om ons uw vragen, prijsaanvragen en opmerkingen te mailen, opdat wij de informatie en de gebruiksvriendelijkheid van onze website kunnen verbeteren.

De ploeg van PIERRE E. wenst u een zeer leerrijk bezoek toe.